Investiranje v zavarovana posojila

Če bi želeli svoje prihranke nekoliko oplemenititi, je investiranje v zavarovana posojila lahko izvrstna ideja. Prav to je namreč opcija, ki ponuja odlično razmerje med tveganjem in pričakovanimi donosi. Poleg tega se investiranja lahko lotimo takoj brez kakšnega predznanja, pri dobri investicijski platformi smo deležni odlične uporabniške izkušnje in dobre podpore. Kot nalašč torej za tiste, ki želijo svoja sredstva hitro in brez težav naložiti.

Poleg tega ima investiranje v zavarovana posojila še nekatere druge prednosti, ki se jih splača spoznati. Tako se postavlja ob bok nekaterim bolj znanim investicijskim opcijam, mnoge tudi gladko prekosi. Seveda ne gre za univerzalno rešitev, lahko pa so zavarovana posojila pomemben del razgibanega investicijskega portfelja. Najbolj izstopajo v družbi drugih investicij z minimalnim tveganjem.

Investiranje v zavarovana posojila ima minimalno tveganje

Pri večjih investicijah ne želimo tvegati, denar želimo imeti varno naložen in pridobivati obresti na dolgi rok. Tako imamo na voljo le nekaj investicijskih možnosti, pri katerih verjetno ne bomo izgubili denarja:

  • Bančni depoziti
  • Zavarovana posojila
  • Obveznice
  • Skladi
  • Zlato

Bančni depoziti imajo minimalno tveganje, enako lahko zatrdimo za obveznice. Zavarovana posojila odpravljajo tveganje z zavarovanjem, kar v praksi odlično funkcionira. Skladi so priljubljena izbira za tiste, ki iščejo dobro investicijo z nizkim tveganjem, a vsekakor lahko denar pri tem tudi izgubimo. Še nekoliko višje je tveganje pri dragih kovinah – čeprav ima zlato načeloma stabilno vrednost, ki skozi čas raste, nimamo pravih zagotovil, da vrednost ne bo padla.

Varnostni mehanizmi za investiranje v zavarovana posojila

Prav minimalno tveganje je glavni razlog za izbiro investicijo, kot so zavarovana posojila. Tu imamo namreč opravka z varnostnimi mehanizmi, ki preprečujejo izgube investicije. Investiramo v posojila, ki denar generirajo z obrestmi, ki jih plačajo posojilojemalci. Če posojilojemalec posojila ne plača, investitorji seveda ne morejo pričakovati obresti oziroma dobička. Denar pravzaprav izgubimo, a ravno tu pride do izraza varnostni mehanizem – posojila so zavarovana, morebitne izgube se financirajo iz skupnega sklada, v katerega vplačujejo vsi investitorji. Tako tudi v primeru neplačil naložbe ne izgubimo, le donosi so nižji.

Seveda je neplačilo izjema, investiranje v zavarovana posojila večinoma poteka tako, da financiramo posojilo, nato pa dobimo investicijo povrnjeno z obrestmi, ne da bi imeli kakršnekoli težave ali kakšno delo z investicijo.

Pričakovani donosi za investiranje v zavarovana posojila

Minimalno tveganje je le ena plat investicij, na drugi strani imamo še pričakovane donose. Samo kombinacija lahko naredi investicijo res atraktivno. Investiranje v zavarovana posojila ima izvrstno razmerje med tveganjem in donosi, ponuja nam pravzaprav kar dobre donose, kar za investicije z minimalnim tveganjem ni značilno. Obresti pri posojilih lahko znašajo tudi kakšnih 8%, kar je odlična obrestna mera za investicije z minimalnim tveganjem, takšna številka že ponuja znaten dodatni prihodek, sploh pri višjih zneskih in dolgoročnem varčevanju. So pa donosi različni glede na to, za kakšna posojila se odločamo. Investicijska platforma bo verjetno ponudila več možnosti, tako da se lahko odločimo, kdaj nam bo investiranje v zavarovana posojila ponudilo najboljši rezultat. Stopnjo tveganja in pričakovane donose torej lahko prilagodimo svojim interesom.

Dodaj odgovor