Kako do uglednega sedeža podjetja?

Sedež podjetja ni le podatek, ki ga je treba vnesti v register. Seveda je pomembno, da so vsi dokumenti pravilno izpolnjeni in da so podani vsi relevantni podatki, a izbira sedeža je še veliko več kot to. Zato se pri tem ne gre prenagliti, saj se lahko v nasprotnem primeru hitro izkaže, da ste z izbiro sedeža storili napako.

Posebej se takšne pomote rade pripetijo neizkušenim podjetnikom ob ustanovitvi podjetja. Takrat se namreč gleda na enostavnost postopkov ter seveda na hitrost in ceno, kar pomeni, da se izbiri sedeža ne posveti dovolj pozornosti.

Kako pomembno je na primer, da je sedež podjetja Ljubljana, v primerjavi s kakšnim drugim krajem? Izkaže se, da je to zelo pomembno, čeprav na prvi pogled morda ne izgleda! Ni pa nujno, da je s tem povezana tudi visoka cena.

Najem virtualne pisarne oz. najem sedeža v Ljubljani

Za novopečene podjetnike je najprivlačnejša izbira sedeža in poslovnega običajno v bližini njihovega stalnega prebivališča. Seveda je tu veliko odvisno od vrste podjetja in dejavnosti, ki jih bo to opravljalo, v končni fazi pa tudi od posameznika oziroma posameznikov, ki se o tem odločajo. A verjetno se lahko strinjamo, da nakup ali najem poslovnih prostorov na najuglednejših lokacijah ni prioriteta za nova podjetja, ki želijo poslovati kar se da varčno. Glede na prednosti sedeža v velikem mestu pa je morda vseeno bolje razmisliti o alternativah. Ni se treba sprijazniti kar z najcenejšo in najelegantnejšo rešitvijo – če želite, da je sedež podjetja Ljubljana, obstajajo tudi alternative dragim najemom poslovnih prostorov: primer je najem poslovnega naslova oz. najem virtualne pisarne.

Sedež podjetja je le kraj, kjer podjetje posluje, ne pa točen naslov, kar pomeni, da za sedež podjetja v Ljubljani ni treba iskati prostorov v mestnem središču ali v uglednih poslovnih conah. Poleg tega je možno najeti zgolj naslov (torej najem virtualne pisarne), ki bo služil za sedež, brez dejanskih prostorov. S sedežem podjetja v prestolnici torej ni nujno povezana tudi visoka cena!

Dodaj odgovor