Potrebuje vaše podjetje pravno svetovanje?

Pravno svetovanje je ena izmed tistih storitev, za katere se zdi, da jih ne potrebujete, dokler ni že prepozno. V želji po nižanju stroškov se podjetja le v nujnih primerih obrnejo na pomoč strokovnjakov, čeprav pravno področje nikakor ni okolje, v katerem bi se podjetniki lahko samozavestno in samostojno navigirali. Potrebuje vaše podjetje pravno svetovanje? Verjetno bi svetovanje strokovnjakov res prišlo prav, sami pa morate ugotoviti, ali je smiselno vašemu podjetju investirati v takšne storitve. A nikar ne mislite, da so pravni strokovnjaki del ekipe le v večjih podjetjih – neprecenljivi so tudi za manjša podjetja in samostojne podjetnike, ki lahko že ob majhnih nepozornostih zaidejo v težave.

Pravno svetovanje za podjetnike

Posebej uporabno je pravno svetovanje za podjetnike na začetku poslovne poti. Že pred ustanovitvijo podjetja se porajajo mnoga vprašanja, ki odločajo o marsičem. Je opravljanje željene dejavnosti sploh dovoljeno? Je treba pridobiti posebna dovoljenja? Kakšne so obveznosti podjetnika pri zaposlovanju? Kako zavarovati intelektualno lastnino? Kaj storiti v primeru neuspele izterjave? Vsa ta in druga vprašanja se podjetniku zastavljajo na začetku in v nadaljevanju poslovne poti. Najlažje je vprašanja zbrati in dobro premisliti, nato pa se oglasiti pri profesionalnem svetovalcu, ki bo priskrbel vse potrebne informacije in poskrbel za miren spanec.

Ponudniki pravnega svetovanja

Pravno svetovanje podjetnikom ponujajo različni ponudniki. Nekatere ponudbe svetovanje vključujejo poleg drugih storitev, na primer že pri ustanovitvi podjetja, pogosto pa v določeni meri pri drugih postopkih, kot je na primer registracija blagovne znamke. Pogosto so svetovalci specializirani, kar je še posebej dobrodošlo pri kompleksnejših področjih, kot je na primer zaposlovanje, zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, računovodstvo …

Dober pravni svetovalec je vsekakor vreden svoje cene. Znesek, ki ga boste plačali za dober nasvet, je zanemarljiv v primerjavi s stroški in nevšečnostmi, ki bi nastale v primeru kršenja zakonov in predpisov.

Dodaj odgovor