Ročna limfna drenaža ter vse njene prednosti

Izraz ročna limfna drenaža je postal v zadnjem obdobju kar precej razširjen in ljudem dobro poznan, saj jo izvaja mnogo kozmetičnih in masažnih salonov ter ambulant. Da bomo lažje razumeli njen namen, pa si najprej poglejmo, kaj sploh je limfa, kje jo najdemo in čemu služi.

Limfa, z drugo besedo ji rečemo tudi mezga, je rumenkasta tekočina, ki se skozi človeško telo pretaka po tako imenovanem limfnem sistemu, podobno kakor se kri pretaka po krvožilnem sistemu. Vendar pa za razliko od krvi, ki jo poganja srce, limfa nima osrednje črpalke, zato po telesu teče zelo počasi in pod nizkim tlakom. Njena poglavitna naloga pa je, da iz tkiv odnaša vse odpadne snovi, kot so na primer tujki in bakterije. Te odpadne snovi nato prenese v krvni obtok, le-ta pa jih pošlje v ledvica oziroma jetra, ki poskrbijo za to, da te snovi zapustijo telo. Pomembno vlogo pa ima tudi pri skrbi za dobro imunsko odpornost telesa in pri uravnavanju količine vode v tkivu.

Včasih pa se zgodi, da zaradi različnih razlogov limfni sistem ne deluje najbolje in se telo začne počasi zastrupljati. In takrat je zelo dobrodošla posebna terapija, tako imenovana ročna limfna drenaža. Njen cilj je očiščenje telesa. Sama terapija se izvaja tako, da s pomočjo počasnih in nežnih polkrožnih gibov v smeri naravnega toka limfe delujemo na limfni sistem in pospešimo odvajanje škodljivih snovi iz telesa. Z njo na nek način prečistimo limfne poti in s tem omogočimo njihovo nemoteno delovanje. Deluje pomirjujoče in hkrati krepi imunski sistem.

Ročna limfna drenaža se priporoča predvsem pri zastajanju vode v telesu, oteklih sklepih in nogah, po operacijah ob odstranitvi bezgavk, ob bolečih sinusih in glavobolih, pri bolečinah v križu, pri zdravljenju aken… Pomaga tudi pri odstranjevanju celulita ter deluje preventivno proti nosečniškim strijam ter proti ohlapni koži, ki se pojavi po tem, ko izgubimo nekaj odvečnih kilogramov.

Za to terapijo pa se lahko odločimo tudi, ko ne čutimo posebnih zdravstvenih problemov. Je namreč izvrstna metoda za razstrupljanje telesa, hkrati pa na celoten organizem deluje zelo blagodejno in sproščujoče. Z njo privoščimo svojemu telesu nekakšno popolno regeneracijo.

Dodaj odgovor