Startup podjetja, ki so se vrgla v turizem

Se vam zdi, da je turizem že izpet? Da na tem trgu ni več novih priložnosti? Da to ne drži dokazujejo nekatera uspešna Evropska startup podjetja, ki so se vrgla v turizem.

Mi vam bomo predstavili dve takšni podjetji. To sta Excursiopedia in Travelatus.

Excursiopedia

Startup podjetje, znano pod imenom Excursiopedia ima sedež v Münchnu in ponuja popotnikom in domačinom kontakt z lokalnimi vodiči in s potovalnimi agencijami.

Podjetje ima trenutno na voljo zgolj spletno stran, razvijajo pa se že aplikacije za iOS, Android in Windows telefone.

Direktor Kirill Sermyagin je na predstavitvi svojega podjetja dejal, da lahko posamezniki na potovanju vidijo in doživijo veliko več, kar predstavlja odlično poslovno priložnost. Po njegovem mnenju ima trg potencial za vsaj 90 milijard USD, kamor sodi vse od izletov, prevoza, muzejev, dogodkov pa do hrane in pijače ter mnogo več.

Travelatus

Travelatus je rusko startup podjetje s sedežem v Moskvi, ki ponuja storitev, preko katere lahko uporabnik poišče koncerte, športne prireditve in mnogo drugih dogodkov, vse medtem ko potuje.

Podjetje pa se ni ustavilo zgolj pri ponudbi storitev kot so dogodki in prireditve, na njihovi spletni strani obiskovalec najde tudi tudi pravi hotel zase in prevoz, ki ga potrebuje.

Vir: venturebeat.com

Dodaj odgovor