Sadje na delovnem mestu za zdravje in dobro počutje zaposlenih

Vedno več vodij znotraj podjetij uvaja številne ukrepe, ki promovirajo zdrave navade v službi in izboljšujejo delovno klimo med zaposlenimi. Med temu ukrepi je pogosto tudi okusno in sveže sadje na delovnem mestu, ki ga podjetja naročujejo kar preko spleta, košarice sadežev pa ponudniki storitve dostavijo kar v pisarno.

Vodstva podjetij se zavedajo, da so le zadovoljni in zdravi zaposleni lahko optimalno produktivni in zanesljivi, pomembno prispevajo k poslovanju z ustvarjalnimi idejami in so podjetju lojalni. Zato vodstva svoje zaposlene nagradijo z nekaterimi malenkostmi, ki delavce v stresnem vsakdanu razveselijo in jim dajo novih energij za delovne izzive. Košarice in zabojčki sadja po meri nudijo idealno priložnost za vzpostavitev zdravih prehranjevalnih navad v službi.

Sveže in okusno sadje na delovnem mestu

Prednost naročanja košaric sadnih sadežev je v tem, da si podjetje lahko izbere zabojček po meri, v katerega dodaja želene vrste sadežev ter njihovo količino. Tako lahko tudi oblikuje ceno, ali pa si izbere že pripravljene zabojčke, ki vsebujejo določeno vrsto sadežev in količino. Ponudnik storitve pa poskrbi, da so sadeži vedno sveži in ravno prav zreli za uživanje.

Košarice lahko vsebujejo tako lokalno pridelano in sezonsko sadje kot tropsko sadje. Ponudba je tako odvisna tudi od letnega časa. V vsakem primeru je prednost naročanja preko spleta tudi ta, da podjetje lahko sodeluje s ponudnikom na podlagi pogodbe, na koncu meseca pa prejme račun za opravljene storitve. Zato je dostava lahko periodična, podjetje pa ima nadzor nad stroški.

Zdrava prehrana v pisarni je polna vitaminov in mineralov

Poleg zelenjave je sadje tisto živilo, ki vsebuje največ hranilnih snovi za telo, predvsem v obliki vitaminov in mineralov. Telo potrebuje vitamine in minerale, zato da imunski sistem normalno deluje. Zdrava prehrana z visokimi hranilnimi vrednostmi pa je pomembna tudi za možgane, saj  posredno vpliva na koncentracijo in dobro razpoloženje.

Če se vodstvo podjetja odloči, da bo sadje na delovnem mestu stalnica, tedaj lahko s tem vpliva na prehranjevalne navade zaposlenih, ki ne bodo več posegali po nezdravih prigrizkih iz avtomatov, temveč po okusnem in z vitamini bogatem sadju. Zdravi zaposleni se bodo tako ognili prigrizkom, malicam in napitkom, ki so polni sladkorja, nezdravih maščob, kalorij, aditivov in konzervansov.

Produktivna in zdrava pisarna

Zdravi zaposleni, ki namesto piškotov, čokoladic in čipsa jedo sadje za malico, so bolj polni energije, produktivni in usmerjeni na delovne naloge. Sadni sadeži ne napolnijo le praznega želodca, temveč telo oskrbijo z naravno energijo. Zdrave navade v službi izboljšujejo tudi splošno dobro počutje zaposlenih in odnose med sodelavci, ki se družijo ob zabojčku sadežev v skupnem prostoru.

Z rednim naročanjem sadnih košaric v pisarno ne pridobijo le zaposleni, temveč tudi podjetje. Zdravi zaposleni so namreč manj bolni, manj se jih lotevajo prehladi in sezonska obolenja, zato so tudi manj odstotni iz dela. Sadje na delovnem mestu zato na dolgi rok znižuje stroške za absentizem in bolniške odsotnosti.

Dodaj odgovor