Snemalec na poroki ima podjetniško priložnost, ki je ne gre zamuditi

Odgovornost za kakovosten video zapis poroke je na dveh straneh – najprej pri zaročenem paru, ki seveda odloča o tem, kdo bo poročni snemalec, nato pa pri snemalcu, ki mora zagotoviti kakovostno storitev in čudovit končni izdelek. Jasno je torej, da zaročenca pri izbiri snemalca ne smeta pretirano varčevati, če želita od njega prejeti izdelek, kot se spodobi za tako pomemben dan. Vseeno pa je breme odgovornosti v končni fazi na snemalcu, zato mora ta poskrbeti, da svoje delo opravi tako, kot je treba.

Odlike dobrih snemalcev

Zaradi povpraševanja in seveda zaradi denarja ima poročni snemalec podjetniško priložnost, ki je ne gre zamuditi. To lahko izkoristi sam, lahko pa se seveda poveže z drugimi strokovnjaki v podjetje in na ta način doseže konkurenčno prednost. Kaj pravzaprav iščejo tisti, ki želijo snemanje poroke?

  • V prvi vrsti je treba seveda izpostaviti kakovostno snemanje. Običajno poroko snemata vsaj dva snemalca, pogosto se uporabljajo tudi statične kamere. Kakovost snemanja je odvisna od znanja in spretnosti snemalcev, vsekakor pa tudi od opreme, ki se za to uporablja. Opremo mora običajno zagotoviti izvajalec snemanja.
  • Samo snemanje ni dovolj, potrebna je celovita storitev. Zajem video materiala je le en vidik snemanja poroke, po tem pa se je treba preseliti za računalnik in posnetke obdelati ter zmontirati v privlačen filmček. Ne gre pozabiti niti na glasbeno podlago in posebne učinke – končni izdelek ne sme biti dolgočasen, temveč mora ohraniti pozornost.
  • Končni izdelek ni le filmček. Gre za dodelano predstavitev zbranega materiala, piko na i pa doda ličen medij, na katerem se filmček na koncu posreduje mladoporočencema in drugim prejemnikom. Tudi ta korak pomembno prispeva k zadovoljstvu s storitvijo, zato je nujen za tiste, ki želijo za svoje delo dobiti pohvale in seveda pozitivne reference.

Dodaj odgovor