Brezplačen servis tiskalnikov je lukzus, ki si ga vaše podjetje lahko privošči

Vsakdo, ki je že kdaj imel v lasti tiskalnik, se še kako dobro zaveda vseh težav in preglavic, ki se pojavijo v primeru, da se le-ta pokvari. Produktivnost lahko v vašem domu hitro zelo upade, predstavljajte pa si, da se kaj podobnega zgodi v pisarni neke organizacije, kjer se lahko dejavnost podjetja in s tem služenje denarja precej okrni. A le začasno, dokler tiskalnik ni popravljen in ponovno v popolnoma delujočem stanju. Nato lahko delo v podjetju ponovno steče normalno in produktivnost vseh članov ekipe se vrne na začetno raven.

Zaradi takšnih in podobnih težav se vodje v podjetjih sprašujejo, ali se sploh splača kupovati lastne printerje? Poleg visokih začetnih stroškov z nakupom printerja in barv ter ostalega potrošnega materiala, so tu tudi stroški popravila, prav lahko pa se zgodi, da v bližini sploh ni nikogar, ki bi servis tiskalnikov sploh znal napraviti. Zato je napravo treba poslati preko pošte ali preko osebne dostave na servis, ki si za popravilo lahko vzame več dni, celo več tednov! To je za marsikatero podjetje nesprejemljivo – predvsem za majhna podjetja, ki imajo na voljo le en printer in ne več le-teh, kot ponavadi velja za velike organizacije.

Rešitev za podjetja se lahko skriva v najemu tiskalnikov. Potrebno je le najti ugodnega ponudnika, ki poleg kvalitetnih naprav (printerjev, skenerjev, faksov ali obojega v enem) omogoča tudi brezplačen servis tiskalnikov. V času, ko je naprava na servisu, takšen ponudnik ponavadi ponudi tudi brezplačno (začasno ali stalno) zamenjavo tiskalnika z delujočim, tako da je izguba produktivnosti v vaši organizaciji minimalna. Ker se ponavadi tovrstni ponudniki specializirajo na tem področju, je povsem verjetno, da od prijave napake na printerju pa do zamenjave/popravila ne bo minilo več kot nekaj ur (pri tem je treba upoštevati seveda predvsem oddaljenost od najbližjih tehnikov, pa tudi stopnje okvare – če je printer močno poškodovan, bo morda serviser moral oditi po rezervne dele, ki jih tisti trenutek nima s seboj, kar bo lahko nekoliko zakasnilo popravilo).

Pravilne odločitve na področju izbire pisarniške opreme so torej še kako pomembne. Lahko vam pomagajo precej zmanjšati stroške v vašem podjetju in tako denar usmeriti v kakšno drugo, bolj pomembno stvar.

Dodaj odgovor