Odkup nezapadlih terjatev z regresno ali brezregresno pravico

Odkup nezapadlih terjatev omogoča podjetjem financiranje terjatev in posledično tudi pripomore k odpravi tveganja zaradi neplačevanja s strani kupcev. Podjetje tako na podlagi izstavljene fakture pridobi ustrezna sredstva, s katerimi lahko financira nadaljnjo rast obsega poslovanja, obenem pa odpravi tveganje pred neplačevanjem s strani kupcev.

Pri odkupu nezapadlih terjatev ločimo regresni in neregresni faktoring. V primeru regresnega faktoringa, ki se običajno ponudi za odkup terjatev od podjetij, ki nimajo dobre bonitetne ocen, mora odstopnik poravnati celoten izplačan znesek skupaj z zamudnimi obrestmi in stroški financiranja, medtem ko pri brezregresnemu faktoringu odstopnik ni dolžan poravnati neplačanih terjatev, zato je tovrstna storitev tudi dražja.

V Sloveniji se pojavljata obe varianti, nekateri ponudniki pa vam omogočajo odkup tudi posamičnih nezapadlih terjatev, kar predstavlja za naročnika tudi večji strošek.

Preverite, s kom sodelujete

Bodite pozorni, da za odkup nezapadlih terjatev izberete zaupanja vredno podjetje, ki bo poskrbelo za celotno izpeljavo postopka in se držalo dogovora. Podjetju Achilles d.o.o. je zagotovo pravi naslov, saj imamo vrsto let izkušenj in dolgo referenčno listo zadovoljnih strank.

Poleg same realizacije postopka vam bomo tudi svetovali, katere odločitve so za vas najbolj smotrne, ter poskrbeli, da boste s končnim izidom maksimalno zadovoljni.

Dodaj odgovor